VAN DE WIELE RUBBER n.v.

"VAN DE WIELE RUBBER n.v." beheerst de juiste wetenschap voor het toeleveren van allerhande vormstukken en profielen uit rubber, thermoplastisch rubber en kunststof.

Volgens uw eigen specificaties en plan worden de matrijzen aangemaakt in onze werkplaatsen om uw opdracht met de beste technieken en met het meest geschikte type van rubber of kunststof uit te voeren in kleine, middel- en grote reeksen.

Plastics

Kunststof is een verzamelnaam voor een grote groep van hoogmoleculaire organische materialen die langs vrijwel volledig synthetische weg zijn gevormd. Het zijn materialen met specifieke eigenschappen en kunnen in veel gevallen vervangend optreden voor bestaande materialen, waarvan de grondstoffen schaarser worden of welke sterk milieubelastend zijn.

De bron voor de kunststofindustrie is aardolie zoals bij de synthetische rubber. Het zijn restproducten ontstaan bij de productie van benzine, kerosine en dergelijke, of ze zijn speciaal vervaardigd (kraakprocessen van olie).

Het aantal verschillende kunststoffen is bijzonder groot; door deze variëteit lopen de eigenschappen onderling dan ook zeer sterk uiteen.

Wij kunnen ze onderverdelen in twee groepen: thermoplasten en thermoharders. Wij werken met thermoplasten; deze zijn op dezelfde wijze opgebouwd als de synthetische rubbers nl. uit lange molecule ketens.

Thermoplasten zijn sterk temperatuurgevoelig; deze stoffen worden altijd zacht bij hoge temperaturen en bros tot breekbaar bij zeer lage temperaturen. Onder normale omstandigheden zijn ze hard.
 

Wij kunnen de thermoplasten onderverdelen in groepen. De voornaamste bij ons zijn:
  - PE: polyethyleen
  - PP: polypropyleen
  - PVC: polyvinylchloride
  - PS: polystyreen
  - ABS: acrylonitril-butadieen-styreen
  - PA: polyamiden (nylon)
  - .....

De toegestane maatafwijking valt onder een percentage van de DIN ISO norm. Van deze eigenschappen maakt men gebruik bij het extruderen van profielen en bij het spuitgieten van vormstukken (geen afval bij kunststof).