VAN DE WIELE RUBBER n.v.

"VAN DE WIELE RUBBER n.v." beheerst de juiste wetenschap voor het toeleveren van allerhande vormstukken en profielen uit rubber, thermoplastisch rubber en kunststof.

Volgens uw eigen specificaties en plan worden de matrijzen aangemaakt in onze werkplaatsen om uw opdracht met de beste technieken en met het meest geschikte type van rubber of kunststof uit te voeren in kleine, middel- en grote reeksen.

Rubber

Rubber is een product die een grote vormverandering kan ondergaan en die na wegneming van de belasting de oorspronkelijke vorm vrijwel onmiddellijk terug aanneemt.

Rubbers hebben een grote elasticiteit en worden daarom ook elastomeren genoemd. De stijfheidsmodulus varieert met de rek en is dus geen constante.

De eigenschappen van de rubber zoals de hardheid (uitgedrukt in shore), temperatuur-, olie-, ozonbestendigheid, scheur, brandbaarheid, slijtage enz. kan men doen variëren door de soort rubber die men gebruikt en door de toevoeging van allerlei hulpstoffen zoals zwavel, roet, olie, antioxydanten, weekmakers, enz. De toegestane maatafwijking valt onder een percentage van de DIN ISO norm.

Rubbers kunnen naar herkomst worden ingedeeld in natuurrubber (winning uit rubberbomen) en synthetische rubbers (grondstoffen uit de petrochemische industrie). Het gebruik van rubber wordt in verschillende sectoren toegepast zoals in de bouw, auto-, sanitair- en algemene industrie.

Soorten rubbers die wij gebruiken:
  - NR: natuurrubber
  - CR: chloropreenrubber (neopreen)
  - EPDM: etheen-propeen di monomeer
  - SBR: styreen-butadieenrubber
  - NBR: nitrilrubber

De compounds worden volgens de eisen van de klant in onze fabriek vervaardigd.
De keuze is afhankelijk van de kwaliteit en het gebruik waaraan de rubber moet voldoen (bv. olie- en hittebestendig....).